torsdag 24 februari 2011

Hörni!

Nu vill jag ha tips och idéer. Vad ska vi ha för hallgolv? Här kommer lite rolig inspiration. Kraven är att det ska vara lättstädat och tåla mycket. Både rivstarter från hundar och skitiga skor. Funderar mest på något slags laminatgolv. Vill inte ha samma som i köket, då det ser skitigt ut fort. En risk vi tog när vi la in det, men hellre städa lite oftare än att ha ett fult golv. På väggarna ska det upp vit bröstpanel och till det någon fin tapet. Om det blir en svartvit randig eller vad det blir får tiden utvisa. Så det ska gärna passa till det. Modern med ändå klassisk. Vilken färg är smartast att ha?

10 kommentarer:

  1. typ klinkers eller något med värmeslingor under.
    helt underbart för frusna fötter!

    SvaraRadera
  2. Det är ett alternativ vi faktiskt funderar på. Emil jobbar ju med kakel och klinker.

    SvaraRadera
  3. Sisalmatta nere vid dörren och sen klinkers ovanför lilla trappan? Gillar hundtapeten, men annars tycker jag en tapet med fler (gladare) färger skulle vara snyggt!

    SvaraRadera
  4. Vad är sisalmatta? Är det en sån som vi redan har där? En heltäckningsmatta som suger upp mycket vatten? Jag tycker det är skitsvårt med golv. Ska vi ha klinker så lär vi dra golvvärme och det är ju mycket jobb. Tapeten med hundar är rolig, kanske för rolig. Nu är jag inne på en randig tapet med ljusbeige-rosa ränder på vit bakgrund. Vill ha ljust men ändå effektfullt.

    SvaraRadera
  5. Klinkers är super! Golvvärmen gör att vatten snabbt torkar när man kommer in med blöta, snöiga skor eller blöt, snöig vovve. Väldigt smidigt, tycker jag. Är nöjd med vårt klinker i hallen :)

    SvaraRadera
  6. Sisalmatta är en sån där beige lite rivig sak. Samma fibrer som man kan göra rep av. bra att torka av skor på, men inte så skön att gå på barfota, skulle passa till den beiga tapeten...
    Klinkers är snyggt och bra om man har golvvärme som sagt, vi har lagt en matta över våra klinkers i hallen eftersom vi inte har det och det blir så himla kallt då. Har läst att det kan vara knepigt med klinkergolv i trähus eftersom de rör sig och golvet kan spricka då, men det där kan ju säkert Emil!

    SvaraRadera
  7. Jag hade ju lätt försökt lägga ngt som går att ha golvvärme under. Om ni planerar att försöka få barn i framtiden är det galet bra att ha golvvärme i hallen, vagnen drar in både vatten och skit och blöter ner väldans i hallen. Det slipper man med golvvärme där, eller man slipper inte smutsen men underlättar för sig själv när man ska städa iaf :)

    Sen hade jag nog valt klinkers, det gör ont att ramla på men är lättstädat, snyggt och oömtåligt. Antracitgrått är snyggt.

    Kör så det ryker. Kramar

    SvaraRadera
  8. Sisalmatta är förresten jättesnyggt men är ändå ganska ömtålig vilket gör att den släpper ifrån sig en hel del fibrer som gärna sprids över hela hemmet.

    SvaraRadera
  9. Folket har sagt sitt; Det blir svart/grått klinkers med värmeslingor!

    SvaraRadera
  10. Hurra! Ni kommer inte ångra er en sekund. Hoppas jag iaf :D

    SvaraRadera