tisdag 30 augusti 2011

I ärlighetens namn

Idag hade jag en inplanerad dejt coach. Vi hade en väldigt trevlig timme med vikterna. Idag blev det axlar och triceps. När dejten var slut åkte jag hem och var så uttråkad och så fruktansvärt sugen på att springa i mina nyaste nya skor. Har köpt ett par stabila nu. Så nu har jag förbrukat mina besparingar på två nya löparskor. Hoppas de håller måtten för jag är rädd att jag får stå ut med dem ett tag.

Jag gav mig ut med hög musik pumpandes i öronen och passet blev lite intervall-fartleks-inspirerat. Efter första km hade jag sprungit i ett 5,40 tempo. Precis då kom en av grannarna. Han joggade ikapp mig, men eftersom jag hade mina hörlurar i höll jag på att skita på mig. Är inte van att bli ikapp-sprungen av gubbar i skogen. Han bad om ursäkt för sin uppenbarelse och jag tog rygg på honom ett par minuter tills jag fick erkänna att jag inte kunde hålla hans tempo. Resten av rundan sprang jag lugnare. Totalt blev det 5,6 km i ett 6,43 tempo. Så idag blev det alltså dubbelpass igen! Skorna var bra och jag har inget att klaga på.

Hemma hos oss så går det åt mycket ägg. Vi köper av Emils mamma. Godare och bättre ägg har jag aldrig ätit. Närproducerat och från riktigt frigående höns. Ägg är en bra energikälla och vi har inte tröttnat på de än. Man kan göra mycket av ägg. När vi är utan ägg i kylen så känns det fattigt. Emil planerar att bygga ett hönshus i höst så vi kan skaffa egna höns i vår.

En sak jag tänkt på är tvagnings-SM som följer ett träningspass. Speciellt dagar med dubbelpass då det blir två duschar. Att träna är kul, duscha är skönt, men en väldig procedur. Det ska schampooneras, balsameras, skrubbas, tvålas och filas. Ja inte jätte noga varje gång, men iaf! Sen ska det smörjas, fönas och plattas. Ska jag iväg så ska det på lite smink också. Sen ska det på med kläder på en varm och fuktig kropp som inga kläder sitter skönt på och svetten börjar sippra fram på pannan. Trots allt så är det värt allt när jag får inta denna position, nyduschad och iklädd myskläder!

Tripp trapp tripp trapp


Emil jobbade på bra i helgen, så nu är det inte mycket kvar. Nu har han åter lämnat mig för grannlandet. Jag sitter med näsan i studier. Full fart från dag ett! Snart har vi tenta, hej och hå!

fredag 26 augusti 2011

Husse är hemma


Fina lappen jag fick av fina coach.

Invigde nya skorna, de är väl godkända efter första passet.

Vårt vackra gym.

Vi var på lådan och köpte gips.



När husse kom hem igår la vi oss i en hög på soffan. Hundarna blir så glada när han kommer hem. Emil var trött och somnade.

torsdag 25 augusti 2011

Unboxing








Efter en sommar av slit för pengar och slit i alldeles för slitna skor så har jag nu köpt två nya par. Så idag blir det lite sko-mode-blogg. Blev väldigt glad när jag hittade de övre. Jag har undrat vad mina fötter ska ha på sig i höst, men nu har jag slutat undra. Slog även till på nya löparskor, lätt som en fjäder ska jag studsa fram på dessa Nike. Så om ni ser en brud med blå sulor så är det bara jag som springer förbi, har jag riktigt tur så ser ni bara ett blått streck som svischar förbi.

Eller som min pappa brukade säga. Vad är det som är litet brunt och åker fram i 200km/h? En trimmad köttbulle. Så mina förhoppningar finns nu om att blir trimmad av mina nya snabbskor. Tanken är att skaffa ett par till skor som är mer stabila även om de jag köpte idag har pronationsstöd så är det inte samma stöd som man får i ett par "riktiga" löpskor.

onsdag 24 augusti 2011

Dubbel

När Emil är i Norge och sliter hårt för lönen så sliter jag på gym och i skogen. Idag började jag dagen med promenad och bad (för hundarna). Det var så skönt ute och jag fick lust att springa. Så jag bytte tofflorna mot löparskor och sprang runt berget. Förstår inte varför det heter så, har aldrig sett något berg, men alla i byn säger så. Avverkade 6 km på 40 min. Jag kan fortfarande inte springa snabbt!

Sen var det bara hem och stoppa i sig lunch och duscha, för sen väntade Sara och Koppjärk. Idag körde vi biceps, mage och vader. Efter ett par besök så börjar jag känna mig mer bekväm framför de stora speglarna och med vikterna i näven. Övningarna blir bättre när man ser att man lyfter rätt. Sara har stora planer för mig, för hon har bokat in ett pass redan imorgon. Min kropp är öm men glad, och jag ser fram emot imorgon!

tisdag 23 augusti 2011

Förebygger träningsvärk












Igår var jag och Sara på gymmet och lyfte skrot. Vi körde baksida ben och mage. Vi testade roliga utfall med belastning på höften. Tur vi inte är rädda för att skämma ut oss. En äldre herre kommenterade att vi förde en väldigt liv, men jag tror han menade det på ett bra sätt. Han tyckte även att Sara var riktigt stark. Det har han ju rätt i. Sara är en fena på fria vikter och jag håller på att lära mig.

Resultatet av gårdagens träning visade sig direkt. För att lindra träningvärken gick jag och hundarna rundan Emil och jag märkt ut i skogen. 10 km avverkades nu på förmiddagen. Vi trotsade björnjakten och hoppades att jägarna där ute ser skillnad på en tjej med två hundar och en björn. Jag kom livs levande hem. Solen skiner idag och jag njuter av sommarens sista andetag.

måndag 22 augusti 2011

Överraskade av regnet















Eller överraskade och överraskade vi har ju haft regn nu i två veckor, men det regnade inte när vi gick ut. Det bara för att jag är ledig. Tur att regn också är fint väder.

Snart september

Sommaren har bjudit på mycket. Fint väder och dåligt väder. Fest och stillsamma kvällar. Träning och vila. Jobb och semester. Renoveringsprojekt och husplanering. Nu har vi bott i huset i snart ett år. Tänk så fort det går! Tycker vi börjar få till det bra. Som alla säger det tar en stund att bo in sig. Jag är glad att vi inte rev ut allt och byggde nytt innan vi flyttade in. För vi har tänkt om oräkneliga gånger om hur vi ska ha det. Nästa stora plan är att bygga en garderob. Även om vi inte är klara med alla påbörjade projekt. Det kanske är så det är att bo i hus. Man duttar lite överallt hela tiden?

På måndag börjar jag skolan. Ser fram emot mitt förhoppningsvis sista år på högskolan för ett tag framöver (jag drömmer om att läsa vidare till barnmorska när jag jobbat som sjuksköterska ett tag). Tanken att få jobba med livets mirakel varje dag lockar mig otroligt, men först ska jag skaffa mig kött på benen som syrra.


Nästa sommar har jag tänkt att satsa lite hårdare på trädgården. Kanske ska jag sätta lökar redan i höst så vi har något fint att titta på i vår? Svärmor har lovat att hjälpa mig, hon har en prunkande trädgård! Den här första sommaren har vi inte ens haft en egen gräsklippare, och vår tomt ser ut som en vildvuxen äng emellanåt. Som sagt det finns mycket att göra med ett hus. Både roliga och nödvändiga saker som tar upp mycket tid.

söndag 21 augusti 2011

Nu är det lackat och klart

Stegen är färdiga nu. Där det sitter plastmatta med tegelmönster ska vi montera gips eller liknande. Sen ska gips och övrig furu målas vitt. Väggarna ska slippa vara nakna och kläs i någon fin tapet. Hoppet har inte övergivit vår hall.

lördag 20 augusti 2011

Testar ny design och roliga appar

Ett kollage av helgen hittills.

Husmorstips


Vi var ute i skogen och plockade blåbär igår. Tyvärr var bären alldeles för blöta för att spara så vi fick lov att göra slut på dem med det samma. Jag slängde ihop en paj. Den mumsade vi i oss på fredagskvällen. Jag fick ju lov att fuska med sött eftersom bären inte skulle gå till spillo. Hög som ett hus på socker blev jag efteråt, och har drömt hela natten. Konstigt hur kroppen reagerar på socker när jag är så ovan. Otäckt!

När vi plockade bären blev vi väldigt blå-lila om fingrar och färgen bet sig verkligen fast. Försökte få bort med både tvål och diskmedel men inget hjälpte speciellt bra. Nu i morse skulle jag göra citronvatten och upptäckte då något sensationellt. Färgen från bären var bortblåst! Så jag gav Emil en halv citron att tvätta sig med. Så nu är vi färgfria. Just i detta nu håller han på att ta bort ännu mer färg, men från våra fönsterkarmar. (Inte med citron, med en färgskrapa).

Fick IKEAkatalogen igår. Så nu är jag ännu mer taggad för ett besök där. Skaffade mig en inspirationssida på deras hemsida igår. Så är ni sugna på inredningstips kan ni besöka min sida där!

Trevlig helg!

fredag 19 augusti 2011

Sensommar(bild)regn

Vi var turister i vår egen by och åkte en tur med ångbåten Agnes. Klara körde på Hollywoodlook.


Både stora och små var imponerade av den märkliga motorn.



Vi drog söderut och hälsade på hos Emils syster Sara. En kort men trevlig visit. Snart åker vi dit igen. Hoppas vi kan stanna längre då, och att fästingarna håller sig borta.


Jag ramade in bilder på diverse syskonbarn. Inga på Alice och Kalle dock. Sara vi vill gärna ha bilder på dom.


Vi tog bilen till stugan en eftermiddag. Skogen var full med blåbär.


Hundarna och Emil blev helt tokiga.


Min lillebror Jonas var med, här beundrar han skorstenen som faktiskt Emil murat.


Det är fint i stugan tycker jag.


Lillebror vilse i blåbärsskogen.


Jag hittade tillbaka till gymmet.


Där blir man tydligen svettig!


Det är fint på gymmet också!


Nu på morgonen hittade jag en hög av hundar...


och upptäckte att min orkidé blommar igen!

onsdag 17 augusti 2011

Hemmapul

Igår fick jag en idé. Så jag gick ut till ladan och hämtade in diverse skräp och vips så hade jag snickrat ihop en efterlängtad sänggavel. Ibland har jag lite flyt. Att skruva och dona kräver både stark psyke och fysik. Inte helt lätt att montera en två meter lång spånskiva rakt på en vägg ensam.

Kul med en kungabebis. Grattis till Vickan och Daniel!

måndag 15 augusti 2011

Gymråtta

Idag hängde jag med Sara till gymet. Kändes ovant till en början, men när svetten hälsade mig välkommen kände jag mig genast varm i kläderna, i dubbel mening. Nu väntar jag med spänning på efterlängtad träningsvärk.

Hemma tog vi oss en kvällspromenad. Vi behöver inte ta många kliv utanför tomten för att grannarna i byn kommenterar vårt reportage i tidningen! Kul att så många läst det. Trodde faktiskt inte att folk läste den gratistidningen.

söndag 14 augusti 2011

Jag funderar

Vad ska jag bli när jag blir stor? Ska jag spara till långt hår eller klippa kortare? Spara pengar eller slösa? Vila eller träna? Jag har två fria veckor till mitt förfogande och jag vet inte vad jag ska göra. Tips?

lördag 13 augusti 2011

Annonsbladet

Ni som bor i norra Dalarna kan läsa om vår husrenovering i tidningen idag. Trevligt eller hur!