fredag 22 juli 2011

Tiden går fort, men sakta.

Idag är det 5 år sen du lämnade oss. 5 år sen vår familj hamnade i chock. Även min syster blev sjuk den sommaren. Tacka gud för att du fick leva (grattis i efterskott på din 35 årsdag!). Dagarna går, sommar blir till vinter, tiden läker alla sår. Du är för evigt älskad och saknad. Pappa jag älskar dig! <3

måndag 18 juli 2011

Frånvarande

Kom precis hem från min bror. Jag dammade av min lvg-cykel och cyklade upp till honom. Blev en tur på 1h 40min. Vet faktiskt inte hur långt det är till honom. Får ta och mäta en annan dag. Oj vad skoj det var att trampa skiten ur benen! Efter en dag fylld av totalt regnrusk, var det härligt att få komma ut och röra sig. Först tvekade jag. Har ingen direkt teknik på landsvägscykling, och blöta vägar kan inte göra det lättare. Nu väl hemma är jag glad att jag tog mig ut. Turen bjöd på solsken, kohagar och en och annan platt orm och skata.

Bloggen har gapat tom ett tag och det är inte för att jag har dött eller inte har något kul att skriva. Snarare tvärtom. När vi grävde här på gården så slet vi av telefonkabeln så vår internetuppkoppling har varit frånvarande ett tag nu. Sitter fortfarande och väntar på teknikern som skulle komma senast fredag (förra veckan). Nu surfar vi runt på ett mobilt modem och därför tryter tålamodet lika snabbt som en brand härjar på en höskulle.

Min semester är slut nu. Imorgon ska jag börja jobba. Har hunnit med en hel del under min ledighet. I helgen så hyrde vi äntligen en lackfräs och slipade trappan. Det gick smidigt! Eftersom det var en läskig maskin så fick Emil ansvar för det. Idag har jag finslipat med en lite kvinnligare slipmaskin. Vi gör framsteg här hemma även om de är små.

Jag hade äran att vara hundvakt hela helgen åt min systers hund, så vi har haft huset fullt av hundar tills idag. Nu är det bara två kvar. Eller bara och bara. Vår lille Charlie råkade ut för en otäck knöl på halsen och 2kg viktnedgång. Vi blev väldigt oroliga och trodde hans tid med oss var över. Tur som det var oroade vi oss i onödan. Knölen var orsakad av en pytteliten sticka som blev infekterat och knölen blev nästan lika stor som en tennisboll. Nu har vi snart botat honom. En 10 dagars antibiotikakur och en operation, som innebar att plocka ut främmande föremål och tömma ut var och annat mums. Sen sattes det in ett drän som fick sitta och droppa sörja i 3-5 dagar. Så idag tog jag bort det (jag har ju trots allt lite utbildning inom området). Det ser nu väldigt fint ut och Charlie mår som den prins han är! En dyr historia men väl spenderade slantar då vi får ha Charlie kvar hos oss ett bra tag till.

Jag var med om en underlig händelse igår. Vi var på dop, och det döptes även en till. Denne gosse som döptes är systerson till Jonna. Jonna som har en blogg jag flitigt läser. Jag blev faktiskt lite blyg. Det är inte varje dag man träffar en person man "känner" för första gången. En märklig känsla. Jonna du var väldigt trevlig (precis som du verkar på bloggen) och jag ber om ursäkt om jag verkade nonchalant men jag blev helt ärligt blyg!

Efter en långt uppehåll så blev det ett långt inlägg. Bilder tänker jag inte ens försöka ladda upp med den här uppkopplingen.

tisdag 5 juli 2011

Smarta och snygga kvinnor inspirerar

Sitter ensam på Sjögatan. Emil håller sig borta på jobb. Nu när jag är ensam hemma tittar jag på snygga och smarta kvinnor på tv. Ikväll har jag tittat på snygg-Belinda på Debatt. Nu sitter jag och glor på prinsessan Viktoria. Även hon snygg och smart. Vad jag tycker om monarkin är en annan sak. Även om jag ogillar monarki så gillar jag Vickan. Hon gör fina saker för många människor. Hon bjuder även på inspiration vad gäller träning.

Tidigare idag plaskade jag runt i sjön med några badglada barn och en simtokig hund. Det är väl den enda träningen jag utövar just nu. Har för tillfället nackspärr. Det är väldigt paralyserande!

Min plan är att ta mig oftare till gymmet nu när jag börjar jobba. Längtar efter en arm- och ryggstyrka. Får se hur det går med det...