torsdag 30 juni 2011

Grillar korv på Pussön

Har åkt båt med två favoriter och en hundflock. Vi hann till Pussön och där tröck vi ett par tre korvar innan regnet (läs åskvädret) skickade hem oss. Ju mer tid jag spenderar i vår by, ju mer älskar jag den.

Tänk vilken tur jag har som får bo så fint. Vi har skogen, sjön och staden nära. Vissa anser att vi bor i skogen. Med bil tar det bara 40 minuter in till Falun. Där finns det mesta av det man kan begära av en stad. Dessutom är det en fin stad, som jag saknar ibland. De flesta som bor i stan har ju iaf långt att åka till jobb och andra nödvändiga ställen som måste besökas. Då tycker jag skogen är ok. Här finns lugn och ro. Vill man ha puls och stadskänsla är det ju nära dit!

Jag älskar dalarna!

tisdag 28 juni 2011

Sommar i köket


Soliga färger på diskborste och disktrasa, lyser upp även mulna dagar.

Igår fick jag en fin pion av min svärmor. Tack!

fredag 24 juni 2011

Ett par löpskor


Före. Helt nya, fulla av förväntan! Jag köpte de här innan jag opererat foten. Hoppet var att slippa operation så länge det gick. Tyvärr kunde nog ingen sko rädda mig från det. I mars var jag invalid, rehabiliterade mig dock kvickt (vissa tror det beror på min ihärdiga rehabträning). Idag känner jag fortfarande av min åkomma i foten, men det känns mindre och allt mer sällan. Hoppas att nästa sko ska få det att kännas helt bra. Jag tror det blir bra. Även om det ska tilläggas att vara utan känsel i två tår är en märklig känsla (om man nu kan ha det i känselfri vävnad?).


Efter. Ett år senare. Nöjd med den tiden vi fick tillsammans. Dock hade jag önskat lite längre livstid på dom. Så är det alltid. Lagom till de blir utslitna har man börjat gilla dom. Alla kilometer vi fick ihop. Alla årstider. Fina minnen med mina Adidas adistar salvation. Hoppas vi får några kilometer till ihop, då min plånbok inte tillåter ett par nya just idag. Silvertejp har fungerat på tidigare skor, kan funka på de här med.

torsdag 23 juni 2011

Bildregn


Idag när regnet öser ner passar jag på att bjuda på lite soliga bilder från lite olika festligheter i juni. Här får Milton sitt namn på Persborgs brygga.


Fina Milton med sin pappa Cleas hälsar på en liten kompis.

Hela familjen Olofsson/Gesar Hansson.


Jag lämnar dopet mätt och glad.

Den finaste på bröllop.


Syster Anna med hennes nya kille Dexter.


Fina bruden, min syster Sofia får äntligen sin man efter 20 år ihop!


Inte helt lätt att få fem syskon bra på bild samtidigt, de här var nog de bästa vi kunde bidra med.


Liten kille glad på föräldrars bröllop.



Jag och min syster.

Emil lagar telfonledning. (Det inträffade en liten incident när vi körde med grävskopan)



Pelargon på balkongen.


Träningsglad tjej.

Emil och Charlie kramas.

tisdag 21 juni 2011

Vad jag gör på semestern

  • Sover
  • Rensar ogräs
  • Hjälper Emil på crossbanan
  • Motionerar
  • Städar
  • Dricker kaffe
  • Lyssnar på P3
  • Längtar efter solen
  • Läser
  • Njuter

En vända i skogen

Att ta en löptur i skogen kan trolla bort det suraste humöret. Efter att spenderat dagen i ett långsamt tempo avslutade jag det med desto högre. Snörade på mig mina alldeles för slitna löparskor (jag är värd ett par nya, vilken sekund som helst) och kutade ut i skogen.

Ikväll sken solen i skogsgläntorna och myggen spenderade sin tid någon annanstans. Jag lämnade både karl och hundar hemma. Glad att få njuta av att ha skogen för mig själv. Trodde jag iaf! I en nedförsbacke sprang jag på en herre som rastade sina hundar. Han höll jag på att skrämma ihjäl trots att jag försökte väsnas så han skulle höra mig på avstånd. Jag bad om ursäkt för min skrämmande närvaro och kutade vidare.

Sista uppförsbacken fick svetten att spruta ut genom varenda por på kroppen. Längs min ryggrad kunde jag känna svetten rinna som en å. Nästan hemma träffade jag på nästa herre. Han skrämde jag inte utan han blev glad av att se mig och ropade:

- Heja heja!


Nöjd och glad hemma på gräsmattan.

torsdag 16 juni 2011

Semester

Jag har semester, så här får ni en bild på ett inspirerande kök.(Tyvärr har jag stulit bilden och vet inte vart.)