fredag 29 april 2011

I svärmors fönster.


Igår när vi var ute och sprang lämnade jag musiken hemma, istället lyssnade jag till fågelkvitter, andetag och hjärtslag. Riktigt trevligt att springa ihop med Emil och våra vilddjur till hundar. Har ingen längtan alls till gymmet när det är så härligt ute. Blommorna i svärmors fina fönster får illustrera hur fint det var ute igår. Sprang på bra igår och hade ändå inte tagit ut mig när jag kom hem. Känns kul när jag utvecklas.

torsdag 28 april 2011

Färg på fötterna.

Jag är sugen på nya skor. Jag vill ha ett par skor med färg. Adidas är mitt märke och grönt är min färg. Därför skulle de här dojjorna Adidas marathon 10 w vara som en dröm på fötterna. Med fina skor blir träningen ännu roligare. Självklart ska de vara sköna också. Hade jag råd skulle jag ha en löparskogarderob. Tycker faktiskt det är roligare med löparskor än klackskor, men har man problem med fötterna så kanske man blir kräsen?

Bilden är stulen från stadium.

Ett evigt planerande.

Sitter och skriver skolarbete och dricker kaffe. Idag har det ramlat in jobb-erbjudanden. Fullt upp kan man säga. Jag försöker få ihop mitt liv och ekonomi. Skolan tar mycket tid. Två hundar tar mycket tid. Hålla rent ett hus tar mycket tid. Renovera hus tar mycket tid. Träning tar mycket tid. Planera tiden så den ska räcka till tar mycket tid.

Igår och idag (av en slump) har jag träffat en liten bebis. Sabina min allra äldsta vän (alltså hon är inte gammal, men vår vänskap är det) har fått en fin fin son!

Idag har jag hunnit med en hel del. Handlat mat, skrivit tenta, vart på praktik på sjukhuset, städat och nu sitter jag med skolarbete inför morgondagens seminarium. Tänkte hinna med att träna idag också. Det är fint väder ute, svårt att inte knyta på sig löparskorna då.

tisdag 26 april 2011

Trappan som aldrig blir klar.




I helgen har vi slipat trappan igen. Det är verkligen ett ämne för separation. Vi har använt en liten handslip, vilket inte rekommenderas. Idag har jag googlat runt lite och hittade ett bra tips, och en fin trappa. Att använda en lackfräs. Det måste vi prova. Fick även ny inspiration av denna trappa. Hade tänkt måla våra steg svarta, men här har de oljat in stegen. Tror faktiskt det är mer slitstarkt. Bara att olja in igen när det börjar bli slitet.

söndag 24 april 2011

Vila

Idag blev det vila på tomten efter kaffet. Vi la i båten idag. Nästan för bra för att vara sant.

fredag 22 april 2011

Hylla

Jag skruvade upp en hylla ovanför vår säng idag, svårt och trixit att få det rakt när man är ensam. Speciellt när vattenpasset är skevt. Jag tycker det blev både rakt och bra. Heja mig.

Glad Påsk!

Ute i trädgården har Skilla börjat blomma. Blått har aldrig varit någon favofitfärg, men jag börjar gilla det mer och mer. Speciellt när det börjar blomma ute. Hoppas ni får en trevlig påsk!

onsdag 20 april 2011

Hjul under bordet

Mitt hemsnickrade vardagsrumsbord har fått fötter. Nu rullar det fint över golvet och underlättar både kvällsfikat och städning. Jag slaktade Emils "moppe". Den var redan trasig så jag fick ta hjulen. Moppen är en liten vagn man kan sitta på. med cykelsadel när man lägger klinker.

söndag 17 april 2011

Sol och värme


Helgen bjöd på mycket sol, vi höll oss ute nästan hela tiden. Jag hann med 3 vändor runt berget och Emil spelade massa pingis. Jag grävde ett land och Emil meckade med bilen. Ungefär så såg det ut.

söndag 10 april 2011

I helgen har vi

Fikat ute på tomten i solen.

Bakat bröd.

Burit ut ett bord som fick bli planteringsbord.

Lekt med dammsugaren.

Varit ute och sprungit i gryningen (eller i alla fall på morgonen kl. 8.00). Det var jobbigt eftersom jag känner mig förkyld, men jag tog mig runt på hyfsad tid. Helgen har varit socialare än på länge. Igår var vi hemma hos Emils syster och åt pizza och idag har jag hälsat på en barndomsvän som var gravid. Nästa gång vi ses är hon mamma, helskumt. Väldigt kul att ses! Efter det var vi bjudna på 25 årskalas hos Elin. Mycket fika blev det idag. Vi hann även förbi Rättviks inc. och träffade nästan hela min syskonskara. Är faktiskt lite snurrig i huvudet efter alla möten, men på ett bra sätt! En bra helg!

Tomten är helt snöfri nu. Så skönt!

fredag 8 april 2011

Vi är olika han och jag

Han gillar nike och jag gillar adidas. Jag pronerar, han har ett neutralt löpsteg. Han arbetar och tjänar stålar och jag pluggar och blir satt i skuld. Han är man och jag är kvinna. Han är tvilling (både i verkligheten och till stjärntecken) det är inte jag. Han tål mjölk det gör inte jag. Han är stark, jag jobbar på det. Han är blyg, det är inte jag. Han älskar att mecka, jag hatar det. Jag har gröna fingrar, det har inte han (men han vill lära sig). Jag älskar kaffe, han hatar det. Han kör cross, jag är livrädd. Han kan äta som en häst, det kan inte jag. Jag gillar inredning, han bryr sig inte. Jag älskar loppisar, han fullkomligt avskyr det. Jag är teknisk, men han är mekanisk. Jag har hittat min perfect match!

Så olika, men så lika!


torsdag 7 april 2011

Tillfälligt avbrott

Bloggen står still, men livet snurrar på snabbare än vanligt. Det är mycket i skolan och jag hinner knappt med att sova. Därför blir bloggen lidande. Snart är jag tillbaka med nya och spännande blogginlägg!

När vi inte jobbar, pluggar eller tränar spenderar vi övrig tid till att dammsuga. Hundarna borde vara kala på kroppen snart om det fortsätter så här.

lördag 2 april 2011

Swedish grace från Rörstrand


Den här servicen från Rörstrand har jag blivit kär i, ljusrosa och fin. Skulle kanske börja samla och önska sig delar av den då folk vill köpa en present men inte vet vad de ska köpa. Snart ska vi iväg på kalaset som vi gick miste om i veckan. Tidigare idag var en fin vän här som jag inte träffat på länge, hon hade en riktigt stor och fin mage. Efter det så har vi varit på upptäcktsfärd i svärmors lador och sen städat i vårt garage. Hemskt skönt att rensa ut en massa skit!

Trevlig lördag på er, och ni törs kommentera lite oftare jag lovar!

fredag 1 april 2011

9e bilden: Någon i din släkt


Den här grabben heter Valdemar, snart 3 år (på bilden endast 1år?) och är min systerson. Han är en fin kille som jag tyvärr träffar allt för sällan. Jag har två systersöner och båda två är riktigt fina killar. Önskar vi bodde närmare varann så vi kunde ses oftare. Eller att man kunde få tummen ur och hälsa på dom mer. Den här killen kommer nog krossa många flickors hjärtan när han blir större. Längtar efter fler syskonbarn, jag har fyra syskon så några fler borde jag få.

Ett prickigt paket kom en torsdag hem, men fick ingen ägare


Emil kom hem med ett paket igår, inte till mig dock. Emils pappa fyllde år igår. Vi satt hela eftermiddagen och suktade efter tårtan vi föreställde oss det skulle bjudas på. Det blev ingen fika. Vi hade köpt present, men fick ingen tårta. Besvikelsen är total. Nu hoppas vi stenhårt på att det blir tårta idag eller imorgon. Paketet vill till sin ägare.

Presenter är ju överraskningar som öppnas och höga förväntningar finns på innehåll. Mottagaren vet inte vad som finns där inne. En överraskning. Det får mig genast att tänka på alla brudar i min omgivning som går runt med en överraskning i magen. Det är fler än jag kan räkna på mina båda händer jag vet som väntar barn detta år, eller nyss fått. Hur kommer det sig? Varför ska så många ha bebis just nu? Är det för att jag har blivit så gammal och är i en barnafödande ålder? Jag som känner mig så ung. Det är ju konstigt att ju äldre jag blir, desto svårare är det att fatta hur gammal jag är (speciellt när jag är i mitt livs bästa form, haha). Ibland får jag tänka efter för att säga rätt när folk frågar hur gammal jag är. Då är det lättare att svara vilket år jag är född istället, då får de själva räkna ut hur många år jag hunnit fylla. Kul är det hur som helst med alla bebisar som ploppar ut likt knopparna på våren.