tisdag 29 mars 2011

Kvällsfika @ Sjögatu


Idag har jag bakat bröd. Emil säger att han blir lite extra kär i mig när jag står i köket och lagar något gott. Lite fånigt, men jag blir glad. Konservativt? Dock är det inte brödet på bilden jag bakade. På bilden är det smörgåsar från lördagens frukost. Jag tycker det är skönt att kunna uppskatta varandras kunskaper oavsett vilket kön som besitter den. Jag tycker om att laga mat och baka. Inte för att jag är kvinna, utan för att jag tycker det är roligt.

Jag är tacksam att jag har en man som kan fixa så mycket. Han grejar med trasiga fordon av massa olika slag, målar, kaklar och renoverar. Dessutom uppskattar jag små saker som är stora för mig. T ex som att han när det var -30 i vinter sprang ut och satte i motorvärmaren åt sin morgontrötta fästmö. Jag tycker om Emil just för att han är en man, en man som även städar och tvättar.

Här har ni en fin bild på min fina hantverkare.



söndag 27 mars 2011

Emil renoverar i tvättstugan





Emil har flytspacklat golvet, målat väggar och tak och lagt in klinkers. Nu fattas bara fog och diverse tvättmaskiner och torktumlare. Det ska sättas upp hyllor, bänkskiva och min loppisfyndade sträcka-lätt. Sen kommer det bli ett nöje att tvätta. Idag har vi tvättmaskinen i garaget. Både mörkt och kallt att tvätta där. Nu blir det ordning och reda och ingen oro för oljefläckar på rentvätten.

fredag 25 mars 2011

Löparglädje

Första veckan, foten konstant i högläge.

Idag kunde jag inte låta bli längre, jag snörade på mig skorna och begav mig ut. Foten kändes stel och öm första kilometern, men sen rullade det på fint. Dock kändes konditionen sämre än på länge. Kroppen var stark men flåset var desto sämre. 2,5 vecka efter operationen är jag på gång igen. Det känns väldigt bra att det läkt så fort och fint. Resultatet är riktigt bra. Solen sken och vägarna var fria från snö. Sjukt vad beroendeframkallande det är med träning och jag har nog aldrig känt mig så rastlös som dessa två veckor utan löpning. Även om det var en av de tyngsta och långsammaste löprundor jag gjort så var det bland det bästa på länge. Jag sprang ute i sol!

torsdag 24 mars 2011

Oväntade paket är alltid välkomna!

Dagen började ganska segt, och jag har varit tjurig hela dagen. Begav mig ut i blåsten arg och besviken på lite allt möjligt. Dessutom var jag dum och tog ingen mössa vilket resulterade i att jag fick ont i öronen. När jag kom tillbaka tittade jag i brevlådan och fann där detta.




En fin bok från min fina vän Sara. Sara bor i Oslo och vi ses sällan, men Sara flyttar snart hem till Sverige igen! Jippie! Tack Sara för överraskningen!

Livet på Sjögatan är härligt och tufft



Nästa vecka har jag 3 tentor. Känner mig stressad och skoltrött. När jag ska plugga gör jag gärna annat. Idag blev det matlagning. Kylskåpet gapar tomt, idag är det den 24e. Dagen före lön. Hur som helst så lyckades jag slänga ihop en festmåltid ändå.


Kyckling- och broccolilåda.


3 kycklingfiléer
1 kg broccoli
3 dl grädde
1 dl cream fraiche
3 dl riven ost
2 färska chili
2 ägg

Valfria kryddor (jag tog peppar, salt, vitlök och chili). Blanda ihop alla ingredienser, förutom kyckling (som hackas i tärningar) och broccoli som läggs i en smord ungsäker form. Häll över smeten. In i ugnen ca 20 min på 225 grader.

Ät tillsammans med en god sallad och iskallt citronvatten eller kanske ett gott vin?

8e bilden: En person som du saknar.

Min farfar Rune. Han gick bort endast 71 gammal år 2000. Jag har som vuxen förstått vilket cool person han var. Visst var han cool när jag var barn, han var en busfarfar. Det jag menar är vad han hade för intressen och hur klok han måste vart. Han var en man med intresse för foto, form, konst och uppfinningar. Han var faktiskt både konstnär och uppfinnare! Det är synd att jag aldrig fick lära känna honom mer, jag var ju bara 13 år när han dog.

Faktiskt tycker jag att det är tråkigt att alla mina far- och morföräldrar är döda. Jag går ju miste om en del av mig själv. Barnet Malin minns alla fyra som väldigt fina personer, men vuxna Malin är avundsjuk att hon inte fick ha kvar dom lite längre på jorden.

När jag såg rubriken kom jag först att tänka på min pappa, men det är så uppenbart. Självklart saknar jag även honom. Min pappa dog 2006 och det svider än. Farfar och pappa var både väldigt lika och olika. Två starka karlar men ändå så sköra, och de hade många gemensamma intressen.

Bilden har jag stulit från min syster Sofia, men det känns helt befogat.

onsdag 23 mars 2011

Spackel


Idag har Emil flytspacklat i tvättstugan. Sen ska han måla, kakla och flytta in tvättmaskinen. Han har tagit tag i detta projekt helt på eget initiativ. Antar att det är enkelt att göra det för honom när det är ett område han kan.

Skönt att snön smälter bort. Skönt att det inte är minusgrader ute hela tiden. Skönt att få springa snart. Skönt att jag kan springa utomhus i en vårskog snart.

tisdag 22 mars 2011

7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.


Så här tjusigt var köket när vi köpte huset. När jag tänker efter så har vi jobbat på riktigt bra.

lördag 19 mars 2011

6e bilden: En bild på ditt syskon.


Här har ni världens bästa lillebror Jonas. Vi är väldigt bra vänner och kan snacka om allt. Vi är lika på många sätt. Det skiljer endast 2,5 år mellan oss så vi har upplevt mycket tillsammans. När han var liten fick han stå ut med det mesta. Min storasyster Anna och jag brukade klä ut honom till tjej för vi ville hellre ha en lillasyster. Idag är jag glad att han är min bror och inte en syster.

Jonas driver en piratblogg.

fredag 18 mars 2011

Stora planer

Jag kom på en riktigt bra idé igår. Det är inte ofta jag är så här smart, men nu jävlar.

Planer för huset. Denna plan innebär många förändringar och de kommer bli kostsamma. Däremot så kommer det färdiga resultatet bli så jäkla bra att det tåls att vänta med bygget tills vi sparat ihop lite kosing. Så nu blir det lugnt på Sjögatan ett tag framöver, men sen kommer det bli ruskit bra.

Andra saker jag har för mig. Satsar stenhårt på rehabträning. Opererade vänster fot förra måndagen och är väldigt nöjd med både resultat och läkning. Har redan tagit bort stygnen och kastat ner kryckorna i källaren. Denna vecka har jag hunnit med tre träningspass med cykling och styrka. Känner mig väldigt nöjd med det. Jag har i perioder ont i foten än. Jag längtar efter att få springa. Det dröjer nog ett par veckor till. Får vara glad att jag kan cykla och träna styrka. Man blir lite uppfinningsrik när man är invalid. Säkert är det bra, för nu får jag variation i träningen.

Mindre kul sak som hände idag var att datasladden började ryka! Så nu har vi ingen laddare till datorn. Allt pajar för oss i teknikväg just nu. Vad gör vi för fel?

Bra sak som hände idag var middagen jag lagade som blev helt fantastisk god. Baconinlindad kycklingfile med rotfrukter i ugn. Mums!

onsdag 16 mars 2011

5e bilden: En gammal bild på dig själv.


Här är jag kanske 4 år. Under långrocken tror jag min syskon Anna och Thomas gömmer sig eller möjligen Anna och Sofia. Till höger ser ni min enda kusin Camilla. Jag kommer faktiskt ihåg den där pyjamasen. Den var jätte skön, noppig och hade söta nallar som tryck. Minns även att jag hatade att ha lugg, men mamma tvingade mig att ha det jämt. Nu ser jag varför. Det var ju fint!

Bra bild eller hur, det måste vart ett proffs som fotade?! Halva Annas huvud är utanför bild. Så med lite eftertanke det är säkert Thomas som fotat och Sofia i rocken. Sofia är ju duktig på att ta bilder. Inget illa ment mot Thomas, han var ju bara 8? år.

måndag 14 mars 2011

4e bilden: En bild på något som gör dig glad.


Kossor! Vem blir inte glad av att se djur på grönbete? I byn vi bor finns det massor med fina djur att se på. Kor, hästar, får, höns och en och annan katt. Det bästa av allt är att man ser att djuren mår bra. Vill man så kan man köpa närproducerat får- och nötkött. Det är ännu godare med kött om man kan äta det med gott samvete.

söndag 13 mars 2011

Loppisfynd


I lördags var svärmor och jag på Erikshjälpen. Hon är en plastälskande tupperware försäljare. Det var hon som hittade den, men det var jag som fick köpa den. Både tjusig färg och praktiskt på alla sätt och vis. Tack svärmor för att du hade ögonen med dig. Vi fick betala en spottstyver om man tänker på vad tupperware kostar egentligen.

Vad har ni gjort i helgen?

3e bilden: En bild på någon i din familj.

Här har ni Charlie. Vår familjemedlem sen 4,5 år tillbaka. Han är en blandning mellan Cavalier King Charles Spaniel och Amerikansk Cocker Spaniel. Det är den lugnaste och tryggaste punkten i vår familj. Dessutom blir han riktigt bra på bild. Svårt att låta bli att fota den här killen.

lördag 12 mars 2011

2a bilden: En bild på dig själv


Här är jag på Tranebergsbron i Stockholm. Vi bodde alldeles intill den när vi bodde i Traneberg. Vi gick nästan dagligen över den, och vi saknar den mycket. Även om vi trivs bra på landet så längtar vi till storstaden ibland. Längtar även till ljusa sommarkvällar när jag ser den här bilden!

fredag 11 mars 2011

1a bilden: Några du umgås väldigt mycket med.


Här är två av mina syskon. Jag har fyra. Vi umgås väldigt mycket, även om vi bor en bit ifrån varann. Även om vi ses sällan så känns det som vi umgås mycket. Kärleken till mina syskon är starkare än mycket annat! Tack för att ni finns!

Bildutmaning

För att fylla ut med lite mer här på bloggen och bjuda lite på mig själv så tänkte jag att jag skulle köra en bildutmaning. Vi börjar med nr 1 idag.

1a bilden: Några du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på något som gör dig glad.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på ditt syskon.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: En bild på din favoritplats.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: En bild från ett ställe du älskar.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En bild på barndomsvänner.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En bild som du är nöjd med.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

Mäh, kolla!




Titta vad bra det blev! Jag vet inte vart alla idéer kommer ifrån. Kanske de starka värktabletterna jag käkar som skapar hallucinationer? Det fullkomligt sprutar ut idéer ur mig! Nu saknas det bara en fin lampa att hänga ovanför bordet. Jag har länge suktat efter en lampa från kartell. En orange skulle vara fint. De är ganska dyra om man köper ny, men jag har sett begagnade på blocket och tradera. Svårt att få med den andra som bor här att köpa lite dyrare saker. Enligt honom är det bara onödigt skit.

Sen får ni bortse från de fula tapeterna på bilden. Vi ska tapetsera om. När och med vad? Fortfarande ett mysterium.

Trevlig helg!

torsdag 10 mars 2011

Något gammalt och något nytt

Jag smider planer om att plocka upp ett skruttbord som står i garaget (måste ha hjälp eftersom jag är invalid efter fotoperationen jag gjorde i måndags, kryckor i 4 veckor). Blir svårt att övertala Emil att vi ska möblera om lite igen. Det är ett ruffigt gammalt bord, på det skulle det ligga en rosavitprickig vaxduk. Våra stolar i sjuanstil till det. De liknar stolarna på bilden men har en rund rygg.

tisdag 8 mars 2011

Ja men se så tjusigt


Igår så fick jag en idé. Tror jag blev inspirerad av underbara Clara. Jag visste att jag hade en sockerlåda, men en skulle ju se fånigt ut. I natt låg jag och tänkte så det knakade. Då kom jag på att vi har en till låda, men den var ihop byggd med en pirra (den förra ägaren var lite av en skrotnisse, så man hittar hela tiden en massa saker som kan användas). Jag blev så glad över min skatt som stod nere i garaget och ville springa ner direkt och börja demontera sockerlådan. Skulle vara knäppt att göra det mitt i natten, så istället låg jag och vred och vände på mig i två timmar innan jag somnade. Nu på förmiddagen har jag fixat och möblerat om, som jag enligt Emil gör hela tiden. Han får väl sig en chock när han kommer hem i eftermiddag. Haha!

fredag 4 mars 2011

Är det bara jag som längtar efter att få ge liv åt Mårbackan?


De står undangömda hela vintern och hoppas på att få komma ut när vårsolen vaknar. De ska glömmas bort på vintern, och på sommaren öser jag kärlek över dom. De ljusrosa blommorna är bland det finaste jag vet! Vad har ni för favorit blomma?

Skruttigt och övergivet


Idag gick jag på upptäcktsfärd på våra egna ägor. Detta bordet fick flytta in. Det är de gamla ägarnas, och jag har aldrig tänk på att det är ett fint bord. Ibland ser man inte skogen för alla träd. Idag hade jag rätt ögon med mig och där stod det. Jag kan ju inte påstå att det glänste, långt ifrån. I mångas ögon är det ett fult, gammalt, flagnande skitbord, men i min ögon så lyste det.

Det kom ett litet paket på posten



När jag kom hem igår, låg det ett paket till mig i köket. Känslan av att få paket är alltid lika härlig. En retroburk från Saga Form. Den är till och med finare i verkligheten. Även asken som den kom i var fin och blir bra att ha diverse pryttlar i. Vad jag ska ha i burken? Ingen aning, men hittar säkert nått att stoppa i den.

torsdag 3 mars 2011

Black swan



Vill tipsa om en bra film som vi såg i helgen. Den var vacker. Den väckte tankar. Den var skitläbbig. Riktigt välspelat av Natalie Portman m. fl. Jag som precis avslutat min psykiatripraktik kunde leva mig in i den psykiska ohälsan. Så skör, men ändå så stark. Se den, men gör det inte ensam!

onsdag 2 mars 2011

Jag ska måla hela världen lilla mamma



Det är inte bara jag som längtat efter solen


Idag hittade jag hundarna i en hög på vardagsrumsgolvet, de låg på en fläck sol. Både djur och människor behöver sol. Sen fick vi besök av fina Hanna och Tilde. Vi var ute i solen och fick sen besök av ett gäng vittnen. Även vittnen behöver sol och passade på att ta sig en promenad. Idag har jag sett massor av vårtecken.
  • Hundar som solar
  • Vittnen som knackar dörr
  • Barn som har sportlov
  • Takdropp
  • SOL
  • +4

tisdag 1 mars 2011

På vårt skrivbord

Nu har jag en period med riktiga studier. Så nu blir det mycket sitta här. Faktiskt skönt att slippa gå upp kl fem en kylig vintermorgon och hoppas att bilen startar. Idag skiner solen och det är endast ett par minus ute. Det känns att våren är nära nu. Snart kan jag springa på torra skogsvägar istället för ett svettigt löpband. Det är så ljust ute nu, det ger energi.

Helgens som var gick i rivningens tecken. Jag slet ut gamla linoleummattan i hallen och trappen, vi hann även med att måla taket där. Synd bara att det krävs cirka en miljon strykningar för att få det fint.