lördag 26 februari 2011

Så var det det här med tapeter.


Att välja en tapet man ska stå ut med de närmaste tio åren eller kanske ännu längre. Ska man välja en neutral och fega, eller ska man välja en riktigt rivig? Vi har nog bestämt oss för den man skymtar i övre högra hörnet. Vit-beige-randig. Tror det blir snyggt. En stilren som inte blir omodern nästa vecka. Vad tror ni om det?

Vet ni vad vi gör nu? Målar tak.

torsdag 24 februari 2011

Hörni!

Nu vill jag ha tips och idéer. Vad ska vi ha för hallgolv? Här kommer lite rolig inspiration. Kraven är att det ska vara lättstädat och tåla mycket. Både rivstarter från hundar och skitiga skor. Funderar mest på något slags laminatgolv. Vill inte ha samma som i köket, då det ser skitigt ut fort. En risk vi tog när vi la in det, men hellre städa lite oftare än att ha ett fult golv. På väggarna ska det upp vit bröstpanel och till det någon fin tapet. Om det blir en svartvit randig eller vad det blir får tiden utvisa. Så det ska gärna passa till det. Modern med ändå klassisk. Vilken färg är smartast att ha?

onsdag 23 februari 2011

Ursäkta röran




Igår på min första lediga dag på länge sysselsatte jag mig. Tapeterna i hallen åkte ner, och i morgon ska det målas i tak och på lister. Äntligen börjar huset ändra form. Ut med det gamla och in med det nya. Det blir vit bröstpanel och troligtvis en svartvit randig tapet till. Sen ska trappen göras om. Lägga ny matta eller trä på stegen, och sidorna målas vita. Golvet ska bytas, men vi har inte bestämt till vad. En hylla ska byggas och eventuellt ska vi riva en halv vägg.

fredag 18 februari 2011

LCHF pannkaka

Med varma hallon, vispgrädde och smält chocklad. Detta fick bli mitt återhämtningsmål efter kvällens träning. Fredagsmys på hög nivå.

4 ägg
1,5 dl laktosfri grädde
2 msk fiberhusk
ev lite vatten
1 tsk ekologisk äkta vaniljpulver
1 tsk salt

Stek i mycket smör, vispa grädde, värm frysta hallon, smält en bit mörk 70% chocklad. Ät och njut! Riktigt god middag och även nyttig i mångas ögon.

onsdag 16 februari 2011

Jag känner att ett IKEA besök borde planeras in snarast möjligt

Blandad kompott med fina ting från vårt älskade varuhus IKEA. Nu när våren börjar närma sig längtar jag efter ljusa färger och mycket grönt. Med en bas i vitt, svart och beige kan man lätt förändra mycket hemma genom att byta accentfärg. Just nu gillar jag grönt, rosa och lila.

Det var en gång...

en liten prinsessa som drömde om en elak drake som tänkte äta upp prinsessan.

Prinsessan låg och sov på sin fluffiga kudde.

Hon drömde om att få sova i den stora sängen med prinsen.

Det hon inte ville förstå var att draken inte fanns och att prinsen redan sov med sin prinsessa i sängen.

Det kliar i mina gröna fingrar


Idag när det fortsätter att snöa ute undrar jag, när kommer sommaren? Kommer den att komma? Ge mig sol, grönt gräs, fågelkvitter, isfria sjöar, blommor, fjärilar, ljusa nätter och värme.

Jag vill så gärna ha ett växthus. Där jag kan sätta frön och se dom växa till stora gröna växter. Sätta egna tomater och andra grönsaker. Jag längtar efter att få spendera den första sommaren i huset. Att sitta på altanen och dricka morgonkaffe. Grilla på uteplatsen i kvällssol. Låta hundarna kuta runt löst på tomten. Kasta stora pinnar i sjön som de får simma och hämta. Springa runt berget sent på kvällen eller tidigt på morgonen. Steg för steg i skogen, se daggen ligga i gräset då dagen fortfarande är orörd. Känna skogens varma doft en het sommardag, och sen avsluta med ett dopp i sjön. Ta fram cykeln och trampa iväg på nysopade gator.

Nej nu får det fan vara nog med vinter!

måndag 14 februari 2011

Matrum

Här i matrummet hänger det gamla ramar och speglar som jag fått och köpt på loppis. Det tråkiga är att vi sällan sitter där. I framtiden när vi blir rika ska vi bygga kök i matrummet. Idag använder vi inte det rummet speciellt ofta, flyttar vi köket dit får vi ett stort kök och kan göra om köket till ett litet sovrum. Det skulle göra huset en stor tjänst. Planlösningen skulle bli bättre och huset skulle kännas större. Som sagt, när vi blir rika...

Längtan efter fågelkvitter och sommarkvällar

Idag när termometern visar -20 när jag slår upp ögonen känns sommaren långt bort. Skolarbete hänger över mig som ett regnmoln och min vinterbleka hy vittnar om den långa jobbiga vintern. Jag vill ha värme och grönt gräs snarast.

lördag 12 februari 2011

Svart på vitt

Idag inspireras jag av fotografen Pia Ulin konstnären Cilla Ramnek, som har gjort en bilderbok med titeln Nesting.


Fin vit panel med kryddig tapet till. Jag har så många idéer till hur vi skulle kunna göra med huset och alldeles för lite kapital. Bilden

Här är ett fint klassiskt badrum i svartvitt. Så skulle vi kunna göra på vår lilla toalett. Vi har kvar golv från när vi la i köket. Bröstpanel har jag blivit kär i och skulle vilja sätta upp i hela huset. Med en enfärgad bröstpanel så vågar man ta i mer med färg och mönster på tapet eftersom det inte blir så mycket tapet.

onsdag 9 februari 2011

Kastar in handuken

för i morgon ringer klocka 04.50 igen. Jippie!

I månens sken

Efter ett tio timmars pass på praktiken och 20 mil i bilen, var det med stor glädje jag hoppade i träningskläderna, snörade på mig skorna och begav mig ut på vinterlöpning i månskenet när jag kom hem.

Man väljer själv hur man vill tänka.

Den positiva tänker:
  • Månen skiner, stjärnhimlen är otroligt vacker.
  • -4, perfekt löpväder
  • Jag blir pigg av en löptur (tänk att göra av med energi kan ge så mycket energi)
  • Jag är frisk och stark, tack för att jag KAN springa!

Den negativa tänker:
  • Det är kolsvart ute.
  • -4, glöm det jag fryser ihjäl.
  • Gud vad skön soffan är. Jag blir nog pigg av en tupplur (oftast blir man mer trött av det).
  • Jag kan ju träna i morgon.

Igår var jag den positiva tjejen. Varje steg kändes lätt och när jag sprang genom Gärdsjö och tittade upp på stjärnhimlen blev jag nästan tårögd. Tänk att få vara med om detta. Vårt land är så vackert, och jag vill se så mycket jag kan. Sommar, vår, höst och vinter så otroligt att få uppleva alla årstider. Ibland tar vi det för givet. När jag tycker det går tungt brukar jag tänka, jag är frisk, ung och stark! Tänker på de som är sjuka eller nära anhöriga som gått bort alldeles för tidigt, och så springer jag några extra steg för dom. Då känner jag mig extra stark.

Soffan känns aldrig så skön som efter träning och en lång varm dusch.

måndag 7 februari 2011

Dagen blir bara bättre

Nu har jag gjort korvstroganoff med ris. Emil kommer snart hem. Gick en promenad med hundarna, hämtade posten. Trevlig syn med två tidningar att läsa! Nu blir det kaffe, titt på 3 avsnitt av grey´s anatomy och läsa tidningar. Tack för denna lediga måndag. Sa jag att jag även hunnit träna? När man varit borta då uppskattar man verkligen att komma hem och få lite kvalitétstid med sig själv!

Vad gör ni för att krydda till vardagen och ta om om er själva?

Saker jag funderar på

  • Varför skiner inte solen oftare? Jag är nu så blek att det nästan är pinsamt.
  • Varför finns det trosskydd och bindor med parfym? Varför? Snart finns det väl tamponger med parfym. Det känns ju verkligen fräscht och NÖDVÄNDIGT.
  • Hur kommer det sig att när jag tränar att just överläppen utsöndrar 90% av min totala svettmängd? Bara konstigt.
  • Varför en stackars student alltid ska ha tom plånbok.
  • Varför helgerna är på tok för korta?
  • Varför nästan alla bilder på bloggen domineras av färgen grön?

Tre gröna

Dagen i bilder. Jag har lagat mat. Här steks squash och purjolök. Det blir squashgratäng till middag idag. Ett gammalt familjerecept och det är en gratäng som alltid uppskattas.

Här ligger squash i väntan på tillagning.

Det ska bli fint efter matlagningen. Diskning.

söndag 6 februari 2011

Om det fanns...


en hundras som absolut inte lossade hår då skulle jag vilja byta till en sån nu.

Full fart

Helgen har flytt förbi, lika fort som vanligt. Fylld med praktik på bortaplan, träning och storstädning. Vi har även hunnit med lite små fix i köket och en solig promenad på sjön.
När visaren pekade på + passade vi på att vårstäda. Mattor skakades, täcken hängdes ut på vädring, sängen och soffan dammsögs. Vi öppnade fönster och dörrar och släppte in våren och ut allt damm.
Jag har haft enorm hemlängtan då jag bott borta på praktik, när jag kom hem igår väntade denna bukett på mig, och även en godispåse. Emil vet hur han ska få mig på fall!

Välkommen våren!

fredag 4 februari 2011

Ekorrhjul

Livet snurrar på som ett ekorrhjul. Plugga, äta, träna, jobba och sova. Jag gillar mitt ekorrhjul. Ibland stannar ekorrhjulet. Ibland stannar livet upp. Jag vill att mitt ekorrhjul ska börja snurra igen. Jag tycker inte om att stå stilla!