onsdag 29 december 2010

Vad har vi gjort idag?

Dagarna på dagarna i mellandagarna. Vi har haft det riktigt mysigt dom här dagarna. Kollat på film, gått promenader, sprungit, ätit alldeless för mycket mat/godis och åkt skidor. Riktigt skönt är det att vara lediga ihop.

Ändå längtar jag lite till jul och nyår är slut. För så fort det är över blir det vår och efter våren kommer sommaren. Synd bara att det inte går att åka skidor på sommaren. Antar att vi får njuta lite mer av snön och skidåkning ett tag till.

Jag kan inte sova

Vid nio lurade Emil ut mig på långpromenad. Jag var trött och höll på somna i soffan. När vi kom tillbaka var jag självklart pigg. Då kollade vi på blocket en stund och Emil visade en massa crossfilmer. Det var tråkigt så jag gick och gjorde i ordning mig för natten. Efter det hamnade jag i soffan och nu ligger vi här, Emil och jag och glor på Kill Bill. Bjuder på en bild från igår. Vi hälsade på Per, Elin och skitsöta Nova.

tisdag 28 december 2010

Åkdon

Att köpa bil. Både svårt och tråkigt. Vi behöver en ny bil. Fick jag välja en bil som bara är snygg skulle jag gärna ta en Opel kadett. Synd bara att den både är opraktisk, osäker och sa jag opraktisk? Jag var nära att köpa en i somras, men Emil och min bror stoppade mig. Den var jättefin, men hade lika bra åk-komfort som ett hönshus. De tyckte att jag skulle färdas lite mer säkert till och från jobbet. När jag blir rik ska jag köpa en bil som bara är fin att titta på, men går som ett lass skit och har lika sköna säten som kyrkans träbänkar.

Fin är den hur som helst.

måndag 27 december 2010

Att finna lyckan

Idag har jag haft en riktig skitdag. Ibland har man det. Dagar då allt känns meningslöst och man vill bara skita i allt och bara försvinna. Just i det ögonblicket där allt känns svart, känns det som man aldrig kan bli glad igen. Ofta känner man jag så efter en period fylld av glädje (som nu efter flera toppendagar). När glädjen tar slut och det blir mindre kul, blir jag ledsen.

När allt känns prutt har jag ett recept på lycka. Mitt recept är (alla utom inbördes ordning);

1. Emil
2. Vänner
3. Hundarna
4. Familjen
5. Kärlek
6. Träning
7. Naturen





fredag 24 december 2010

God Jul

Julmaten är uppäten, klapparna öppnade och alladin asken tömd. Nu ligger vi i soffan och jäser och hoppas det blir varmare ute snart. Jag fick i ju för sig ett dunder underställ av Emil i julklapp.

Igår fixade vi i ordning i rummet och hela dagen idag har vi städat och lagat mat. Nu är jag helt slut. Det har varit en rikrtigt bra julafrton.

onsdag 22 december 2010

Hur vet man att det är kallt?

Jo när hunden inte ens vill skita, trots att man klär på sig alla varma kläder som finns och beger sig ut för att gå en lite längre promenad. Den längre promenaden tar man ju just för att hunden SKA skita ur sig ordentligt. Idag gick jag som vanligt en längre promenad, men hunden visade inga som helst tecken på att han ens tänkte skita (ni som har hund vet att man ser på hunden om den är skitnödig eller inte). Så vi gick glatt hem igen och nu sover hunden sött på kökssoffan vid ett varmt element.

Slutsats - det är kallt ute nu. Men det visste ni ju redan. Bilden

Nästa projekt

är man blir klar med ett projekt, är det dags för nästa. Lite så är det väl att bo i hus? Det finns alltid något som ska fixat, lagas eller bytas ut. På både gott och ont. Vi ville ju flytta till hus för vi gillar att fixa. Samtidigt som det ibland skulle vara skönt om allt var färdigt på en gång. Lite charmen med att renovera är ju att man hela tiden har små planer i huvudet, som hela tiden förändras. Inte är det ofta det blir som man tänkte i början, det blir inte sämre bara annorlunda.


Nu när vi är så gott som klara med stora rummet, börjar vi genast spåna efter nästa sak att göra. Vi har så dåligt med förvaring och skulle behöva bygga en garderob. Jag vill givetvis ha en skitstor där jag kan fylla den till bredden med alla kläder och skor jag ska köpa när jag blir miljonär. Emil han vill ha en bra garderob, där han kan gömma undan crosskläder, arbetskläder och kanske hänga in de två skjortorna och de tre par jeansen han har. Kanske vill han ha en låda att lägga kalsonger och strumpor i också.

Bild från angsagen.se

Vi ska bygga denna garderob i stora rummet, en med skjutdörrar. Med spegelglas och med dörrar som man kan ha tapet eller tyg i. Då funkar även garderoben som en fondvägg, där man kan byta tyg/tapet efter humör. Spegeln får ju också rummet att se större ut. Vi får se när vi får tid och pengar till det projektet.

tisdag 21 december 2010

Dagens outfit

Får jag lov att presentera lyxhustrun Elsa. Hennes sugardaddy hade klätt på henne en lyxkappa i finaste leopardskinn idag när de var ute på promenad. Är det -20 så kan man inte gå utan kläder.


Elsa hälsar att liknande kappor går att köpa i de flesta djuraffärer, men hennes är ett vintagefynd.

Det tar sig, som mordbrännaren sa

Ser ni hur vitt och fint det börjar bli? Emil har målat öppna spisen nu, det enda vi trodde var vitt i det rummet. Desto vitare väggarna blev, desto gulare blev spisen. Så den fick ny färg den också. Vi fick lov att måla den med oljefärg, eftersom nikotinet slog igenom och det blev gult fast vi målade den. Så ni som röker, det finns ännu en orsak till att sluta.



Om ni inte visste det, men det är ett helvete att renovera ett hus där rökare har bott.



Färger på en stjälk


Tittar på mina fina nyutslagna orkidéer. De kommer i många färger. Tittar man riktigt noga ser man alla mina favvo-färger. Jag gillar många färger, men min absoluta favoritfärg är grön. De vet de som känner mig väl. Lila är även den en riktigt fin färg. En färg som jag speciellt gillar på kläder och nagellack. Orange piggar upp och passar fint ihop med både grönt och lila. Sen har vi så klart klassikerna svart och vitt. Eller är det färger? Det är så kul att mina orkidéer slagit ut precis nu, lagom till jul.

Får jag lov?

När man pluggar känner man sig aldrig ledig, inte på riktigt. Nu har jag en liten paus i plugget till 3 januari. Jag känner mig inte ledig, men jag är ledig. Jag ska jobba i mellandagarna, men det är inte alls samma känsla. När man pluggar finns det alltid något att läsa mer om. Alltid ligger det dåliga samvetet och skaver. Den bästa känslan som finns är när man lämnar aulan och precis har skrivit en tenta. Just precis då kan jag inte gör mer, just precis då är jag ledig. Igår var jag med om just det. Jag skrev tentan, lämnade in och kände mig ledig. Det varade bara igår. Redan idag känner jag stress. Jag kan börja läsa i boken och vara väl förberedd inför föreläsningen. Nu är det snart jul och jag vill vara ledig, men jag har inget jullov. En student är aldrig ledig.

När jag kom hem igår målade Emil och jag, han åkte
på innebandy och jag målade mer. Idag målade jag, och nu målar Leif. Så snart är vi klara i stora rummet och jag kan hänga upp gardiner, bära in soffan, hugga en gran och pynta.

Idag är det årets mörkaste dag, så nu går vi mot ljusare tider som det så fint heter. Snart slipper vi springa som idioter ner i pannrummet dygnet runt för att vi inte ska frysa ihjäl och huset sönder. Det ska bli så skönt med vår och sommar. Jag gillar verkligen vinter och snö, men just nu är det för kallt och mörkt. Jag längtar efter solen och värmen. Skönt att det är julafton på fredag, så vi för den här vintern överstökad snart.

På torsdag ska vi besiktiga vår lilla ögonsten, hoppas hoppas att den går igenom utan stora fel. Vi har inte riktigt råd att köpa en ny bil just nu. Dessutom älskar vi den röda lilla skrutt bilen.



Så här kommer vårt golv bli, högblankt-vitt. Bilden är stulen, från en googlesökning. Vet inte vart från. Men är det din? Då länkar jag gärna.

Väggarna kommer att var vita, nu i början i alla fall. Blir det för vitt och tråkigt kan man lätt ändra sig med det som bas. Planen är att bygga en garderobsvägg och den ska få piffa upp rummet lite med färg och mönster.

Vet ni vad? Det snöar ute.

fredag 17 december 2010

Måla måla

Vi börjar närma oss slutet av furun. vi har grundat hela rummet en gång, och Emil har börjat måla taket. I morgon ska han ta tag i det på allvar medans jag hårdpluggar.

Sen drar vi till Falun på kvällen på julfest på syrrans salong. Det ska bli skitskoj. Ett problem bara. Vad fan ska jag ha på mig? Hur bakis kommer jag vara på söndag då även plugg står med STORA bokstäver på schemat. Jaja med lite tur slipper jag undan både baksmälla och underkänt.

Ikväll fixk jag fredagsmysa ensam, Emil tyckte det var viktigare att bära in ved. Jag är tacksam att han gjorde det, men det var ju tomt i soffan utan honom. Dock höll På spåret och Skavlan mig bra sällskap. Paret Haag är ju super härliga och lika så programledarna i båda programen.

Sov gott.

torsdag 16 december 2010

Bland det bästa som finns

Finns det något bättre än att gå och lägga sig nyduschad i renbäddad säng, och dessutom lägga sig brevid en snygg nyducshad kille? Det firar vi med att gå och lägga oss lite tidigare än vanligt. I norgon är det fredag. Trevlig helg och fjärde advent på er.

Härliga -2,5 grader

Idag har jag pluggat så hårt att jag blev snurrig. Tänkte att efter en hel dags studier att det var dags för lite annan sysselsättning. Förra veckan när jag sprang i -11 grader så kom jag hem riktigt nöjd efter en skön runda. Dock till min förvåning såg jag att jag hade frysskador på båda låren(inte jätte allvarliga, men onödiga). Det var ganska blåsigt när jag sprang, men jag frös aldrig. Efter detta blev jag lite försiktig med löpning i minusgrader. Jag hade klätt på mig ordentligt, men hade inte vindskydd på benen vilket jag tror är orsaken till skadan. Jag är väldigt skeptiskt till för mycket kläder när jag ska springa.

Så idag när termometern visade ynka -2,5 så blev jag fylld av glädje och klädde på mig (lika mycket som på rundan med -11) och begav mig ut i mörkret. Eftersom det blir mörkt strax innan tre nu så är mörker ganska självklart inslag i mina rundor nu. Det enda som störde mina flygande lätta löpsteg idag var mina jyckar som ska stanna och göra sina behov titt som tätt. I öronen hade jag P3´s radiohjälpen, vilket underlättade ännu mer. När jag lyssnar på bra låtar eller intressant radio tänker man inte alls på hur tungt det känns, utan kör på.

Dessutom har det kommit 17cm snö i natt, så landskapet är otroligt vackert att springa i. Så nu säger jag, snälla tomten det räcker med ett par minusgrader och jag önskar mig även godkänt på tentan!

Sen vill jag bara påpeka att läsarantalet är långt högre än antalet kommentarer, det är snålt tycker jag.

onsdag 15 december 2010

Klädd för kylan

Bor man på landet och det är 15 minus ute är det dags att plocka fram mormors pälsmössa. -Könt, som Klara skulle säga. Uttalas med K-ljud och inte sch-ljud. Då blir det fel :-D

tisdag 14 december 2010

Kallt men vackert

Plugg pluggi plugg

Försöker få tummen ur och börja plugga. Går sådär. Först är det omöjligt att ta sig upp i tid på morgonen. När jag väl kommer upp finns det så mycket saker att göra. Gå ut med hundar, hämta tidningen, elda, fräscha till sig, klä på sig, kliva i en blöt fläck i hallen, ta på nya torra strumpor, rasta hundar igen osv.

Idag har jag gjort illa mig flera gånger också. Slog i tån i en tröskel, slog i huvudet i trappan på väg ner i källaren, klämde tummen mellan ett vedträ och pannan och fick en sticka av ett vedträ. Det är fan inte helt enkelt att bo i hus.

Sen när man väl sätter sig vid datorn blir man kaffesugen, går och gör kaffe. Sitter i sängen på övervåningen, typ enda stället det finns mottagning. Så här vill man ju egentligen inte dricka kaffe då man kanske spiller ner hela sängen och får sätta igång och torka madrasser och byta lakan. I helgen satt vi och mös i soffan och kollade på Narnia. Jag höll i en kaffekopp, och utan förvarning kom Elsa (vår jack russel) upp i soffan och landade på kaffekoppen. Hela jag blev blöt och typ hela soffan. Nu är det fina kaffefläckar på stora delar av soffan. Tur som sjutton att kaffet inte var kokhett. Tur att vi har en till klädsel till soffan som jag planerar att byta till när vi är klara i stora rummet.

Så ni förstår att det går lite trögt med just studiebiten just nu?

söndag 12 december 2010

Önskelista

När det är jul och födelsedagar ska man tydligen önska sig saker. Ytligt och obetydelsefullt i det stora hela, men ibland mår man bra av att vara ytlig.

Kära tomten jag önskar mig:

  • Armbandsur, gärna från DKNY
  • presentkort på Åhléns
  • presentkort på Adlibris
  • presentkort på ICA maxi
  • presentkort på Djurmagazinet
  • perkulator
  • ny vinterjacka
  • schampoo, balsam. värmeskydd, vax och spray från Rock it
  • kollegieblock, pennor, bläckpatroner och skrivarpapper
  • ny bil, gärna en diesel passat
  • tvättmaskin och torktumlare
  • SPA/hotellweekend för Emil och mig
  • utlandsresa, gärna med inslag av äventyr och sol
  • fast bredband med hög hastighet
  • en spark
  • löparkläder från Nike eller Adidas
  • en till sportBH från Champion, lika som jag har gärna i vitt.
  • gymkort, gärna på Koppjärk
Det finns säker fler saker jag skulle bli glad av under julgranen men just nu är det detta jag kommer på. Tack tomten.

Ps. Hinner du inte med alla dessa juklappar så vill jag påminna dig om att jag snart fyller år. DS.

Juletid

Önskar bara att allt kunde vara lite lättare ibland. När livet piskar mot kinden som en isande vintervind är det svårt att le tillbaka. Det finns så mycket att vara lycklig över, men ibland är det svårt att se, när det som snurrar i huvudet är allt som är skit. Det är snart jul och allt jag kan tänka på att den kommer att firas utan min familj. Eftersom pappa har lämnat jordelivet, och mamma inte visar någon som helst antydan till att vilja leva sitt så blir det genast lite svårare att njuta av familjetraditioner. Mina syskon kommer att fira jul på sina egna håll och alla gamla i min släkt har även dem lämnat jorden. Eller man kanske skulle säga att de ligger i den? Det är så jävla svårt att fokusera på rätt saker när hjärtat brister och tårarna rinner ner för min kind.

Det är så svårt att inte vara fylld av avund när Emils familj är så "hel". Jag menar inte att jag önskar honom olycka. Det är bara så tråkigt att han, men inte jag kan gå hem till sina föräldrar och hälsa på. Ringa till sin pappa och fråga om råd, och att han har er mamma som bryr sig om honom. Att hans pappa kan hjälpa oss med huset, men inte min. Om vi får barn att hans mamma och pappa kan få bli farföräldrar men min pappa kommer aldrig få träffa våra barn. Jag har alltid haft en liten bild i mitt huvud om hur det skulle vara att få barn och hur fint det skulle vara när mina föräldrar kom för att hälsa på och beskåda miraklet. Det kommer aldrig ske i mitt fall.

Tur är att Emil och hans familj ger mig kärlek, men det räcker inte hela vägen när det blåser kallt!


fredag 10 december 2010

Bakar bröd

Idag är jag gräsänka på kvällen. Emil ska på julbord med jobbet. Jag har varit på Fricks och fikat med min lillebror idag. Nu har jag precis gräddat bröd. Imorgon ska jag jobba. Trevlig fredag och helg!

måndag 6 december 2010

Symaskinsjävel!


Igår när Emil höll på med golvet, så tänkte jag att jag skulle sätta mig och sy gardinerna till köket. Allt gick ju sådär kan jag säga. Symaskinen ville inte alls åt samma håll som jag. Tråden gick av cirka femtio gånger. Det spelade ingen roll vilken spänning jag hade på tråden. Fanskapet skulle gå av likt förbannat. Jag blev ändå klar med två fönster, sen slutade den fungera helt när det var två enkla sömmar kvar på den sista. Så nu har jag gardiner i två av tre köksfönster. Snyggt. (Symaskinen i texten heter egentligen något annat än den på bilden, dock påminner denna om den symaskin jag lärde mig att sy på.)

lördag 4 december 2010

Loppisfynd och eftermiddagsfika

Idag har jag varit på byn och strosat runt med lillebror. Jag fyndade på loppis och köpte gardintyg till köket. Köpte bland annat julpynt. Sen åkte vi hem till oss och käkade upp gårdagens tacos. Sen fick vi trevligt besök av Emils syster och hennes barn.

Emil och hans far slipade av golvet idag, men det ska slipas en gång till i morgon.

Sen drog vi upp till storebror och kollade på allsvensk hockey och knasiga youtubeklipp.

En mysig lördag fick vi till. Blir så trevligt att träffa sina nära och kära. Speciellt nu när vi bor nära och det blir många spontana besök.

fredag 3 december 2010

Sockar

Idag har jag tassat runt i sockar hela dagen. Har knappt lämnat huset. Jag har varit en husmoder idag. Tvättat och hängt fyra tvättar, dammsugit, rensat i flyttlådor och nyss lagade jag tacos till Emil och mig. Emil har hyrt en golvslip och kör för fullt i vardagsrummet. Vi kan inte bestämma oss för vad vi ska ha det i för färg. Vitt, grått, petrol , lila, svart eller brunt. Vet ni hur många snygga färger det finns? Skulle vara praktiskt om det bara fanns en snygg färg.

Igår hade vi en trevlig fika med Emils familj. Vi firade en kille som fyller åtta på söndag och det nyaste tillskottet som bara är en vecka gammal. Efter det drog jag på Zumba. Det var riktigt skoj.

Appråpå gammal så läste jag om en gumma i FaluKuriren idag, som fyller 100 år i januari. Vilken lady. En riktig krutgumma. Hon hade barnbarns barnbarn. Hennes egna barn var tydligen lite gaggiga, de var ju runt 80. Tänk vad mycket man måste få vart med om om man får bli så gammal. både mycket glädje och sorg. tänker på att min pappa endast fick vara med hennes halva liv. Tänk om han hade fått levt till 100 och fått barnbarns barnbarn. Det är något speciellt med gamla människor. De har sån skön inställning till livet. Synd att i de yrken som jag har kommit nära äldre aldrig har haft någon tid för dom.


Allt handlar bara om pengar och hur fort allt ska gå. Hur mycket pengar som ska sparas osv. Vi borde uppskatta våra äldre, och ta oss tid för dom. Det är ju trots allt där i från vi kommer och alla blir vi gamla en dag om vi har tur.

torsdag 2 december 2010

Inte lätt för liten som blir stor

Vår lilla tjej håller på att bli vuxen. Tiden går så fort. För precis ett år sen flyttade hon till oss och blev en dek av vår familj. Vart tar tiden vägen? Igår var jag till tandläkeren. Inga hål. Tack för det. Hade inte haft råd med hål. Igår tvättde vi det sista på fulfurun och plockade ner hyllor och spik. Nu blir det på med kvistlack och därefter vit färg. Snart så.