lördag 30 oktober 2010

Läsare

Jag ser att bloggen har fått sig några läsare. Jag är nyfiken. Vilka är ni? Skriv gärna en kommentar.

fixar höstfint i vår trädgård

Idag var jag till Falun och skrev tenta. Det kändes bra, nu är det bara att hålla tummarna. Efter tentan så storhandlade jag på Ica. Nu är frys och kyl fylld. Sen efter tentor brukar jag få köpa blommor till mig själv från Emil. Egentligen brukar jag få blommor när jag fått godkänt så nu fuskade jag lite. Jag valde höstblomster. När jag kom hem fixade jag fint.

Städa

Jag hann med att lassa kärran med skit som vi rivit ut. Det var ett nödvändigt ont. Nu ska det köras på tippen bara.

Tapet

den blev riktigt bra tycker vi. Tack Leif!

Trötta hundar

Jag sitter och pluggar. Hundarna sover. Emil jobbar. Ute regnar den fina snön bort. Elden brinner i pannan. I morse var det 15 grader inne. Det är mycket nu.

Sovrum

söndag 24 oktober 2010

Första natten i huset.

Vi har precis vaknat i huset. Emil håller på att göra en eld i pannan och jag ska strax gå ner och göra kaffe. Det gick jätte bra att sova i huset. Inga spöken. Däremot är vi helt slut efter allt flyttande och städande. Nu är vi iaf klara med lägenheten och har bara huset att tänka på. Vi har inte riktigt fattat det än, att vi ska bo HÄR i huset.

tisdag 19 oktober 2010

Vi befinner oss mitt i...


Vi städar packar och renoverar. Vi har just nu inget hem, vi är någonstans mitt i mellan. Den här veckan är stressig med all flytt och städ. Jag måste hinna plugga till tentan också. Just nu bor vi i en relativt tom lägenhet, vi har ingenstans att sitta och inget bord. Så det är lite svårt att äta. Vi sitter på golvet. I huset kommer vi säkert sitta på golvet ett tag också, eftersom vi ska måla i tak och lägga in golv så känns det onödigt att packa upp för mycket. Vårt liv ligger nerpackat i kartonger i garaget. På måndag bor vi i huset. Känns konstigt, men bra.

torsdag 14 oktober 2010

Hittar fina golv

I söndags rev vi upp masoniten som låg i sovrummet. Se vad vi fann. Trägolv. Det blir att slipa och måla så blir det fint. Svärfar har rivit ner tapeterna och Emil har tvättat lister och kramar idag. Han hann även med att limma väggarna. Så snart är nog vårt sovrum inflyttningsklart.

lördag 9 oktober 2010

tvättar

emil och jag har tvättat rent alla köksskåp idag.

rivning

vi har rivit ner köksfläkten och snart ska vi måla och sätta upp nytt kakel.

onsdag 6 oktober 2010

Golv


Vi letar efter ett bra golv att lägga i sovrummen. Det röda gummigolvet ovanför vill jag ha i köket, emil vill ha ett lika men svart på trappstegen i trappen upp. Det är ganska dyrt, så vi får se hur det blir.
I helgen blev vi ägare på riktigt. Emil eldade som en tok i sin panna och jag eldade i öppna spisen. Huset blev väldigt varmt så jag kommer inte behöva frysa i vinter. Sen rev vi ut golv i sovrummen och rev ner kakel och fanér i köket. I måndags var vi på Emils jobb och tittade på kakel. Än så länge har vi energi och tycker att detta är riktigt kul. Idag ska vi titta på golvslingor och handfat.